За и против щурите цветове в косите

За и против щурите цветове в косите

 

Огромното разнообразие от цветове при боите за коси често успява да “подхлъзне” дамите в посока, която повече предизвиква шик, отколкото искрено възхищение. И все пак толкова ли е лошо да вкараме малко щури цветове в косите си през иначе скучното ежедневие?

 

Предимства

 

Няма как да се отрече че в определени случаи необичайните цветове не само стоят добре, но дори могат да се превърнат в запазена марка на самата жена. Достатъчно е само да хвърлим поглед към шоубизнеса за да се уверим в това.

 

Въпреки това, тук също си има правила, с които е добре да се съобразим. AptekaMedea.bg съветват, че освен ако не се стремим към многоцветна визия, е добре да се придържаме към един определен тон.

 

Съчетаването на множество цветове в косата могат лесно да превърнат външния вид в клоунски. Ако искаме да придадем повече дълбочина, можем да изберем един цвят, който да е по-подчертаван и един подобен за фин.

 

Тук обаче е добре да се уверим, че те са в близка тоналност. Това ще гарантира постигането на най-добри резултати.

 

Съчетаването на по-ярки цветове наистина е тенденция в момента. Някои хора обичат да правят впечатление с цвета косата си. Ако искаме и ние да постигнем това, бихме могли да го направим като използваме пънк цветове за коса като ярко розово, синьо, лилаво или дори зелено.

 

Номерът е да се уверим, че поставяме цветовете на правилните места, както и да се въздържаме от порива да използваме всеки цвят който се сетим върху главата си. Максимумът е 3 цвята от една и съща тоналност, но в съседни нюанси.

 

Недостатъци

 

Наистина розовото, синьото и лилавото ще ни придадат свежа нотка и ще ни извадят от скучното ежедневие със своята свежест, но имайте предвид, че репутацията ви може сериозно да пострада.

 

Ако работното ви място има определен етикет, подобна прическа би могла да бъда като покана за уволнение. Имайте предвид, че сами трябва да прецените до колко е удачно подобно боядисване във вашата работна среда.

 

Ето защо е препоръчително преди да предприемете подобна стъпка да се уверите, че от това няма да има някакви негативни за вас последици. Помислете и за това дали няма начин цветните кичури да се прикрият докато сте офиса, например в кок или друга прическа.

 





{START_COUNTER}